Premi Llibreters 2011

El Gremi de Llibreters de Catalunya ja ha atorgat els Premis Llibreter 2011.

Enguany han premiat a la barcelonina Blanca Busquets per “La nevada del cucut” en la categoria de Literatura Catalana. En la categoria d’Altres Literatures, el premi és per l’escriptor emergent nord-americà David Vann per la novel·la “Sukkwan Island”. I el reconeixement pel millor Àlbum il·lustat ha estat per l’alemany Peter Schössow pel seu treball a “El meu primer cotxe era vermell”.

Trobareu aquests llibres a les Biblioteques de Sant Cugat! Consulteu el catàleg!

El Premi Llibreter 2011, que anualment atorga el Gremi de Llibreters de Catalunya, ja té guanyadors amb noms i títols.

En la dotzena edició d’aquests premis, Blanca Busquets s’ha emportat el premi de la categoria de Literatura Catalana. La novel·la d’aquesta periodista barcelonina, La nevada del cucut, tracta sobre la història de dues dones. Es troben separades per diverses generacions, però unides per la seva afició a l’escriptura. El jurat ha valorat aquesta proposta per ser “un homenatge a les dones que van tenir i tenen el coratge d’agafar la ploma i deixar testimoni de la seva solitud per trencar el silenci que els és imposat”.

El guardó per la categoria d’Altres Literatures se l’ha endut l’amercià nascut a Alaska, David Vann. El títol del seu llibre és Sukkwan Island. El jurat ha valorat aquesta novel·la per ser una “obra tensa, implacable, terrible, bella, dolorosa, vital i contundent. (…) Una catarsi.” David Vann parteix de la pròpia experiència. Concretament del suïcidi del seu pare, que va treure’s la vida just després de divorciar-se i que David Vann renunciés a anar a viure amb ell. “Sukkwan Island” especula sobre què hauria succeït si les decisions preses en aquell moment haguessin estat unes altres.

Per a la darrera categoria d’Àlbum il·lustrat, el Gremi de Llibreters ha optat per reconèixer la trajectòria de l’il·lustrador alemany Peter Schössow, i especialment pel seu treball al llibre El meu primer cotxe era vermell. Aquest llibre infantil explica les aventures de dos germans i un cotxe de pedals. Una història bonica i tendra explicada a través de senyals de trànsit.

Els Premis Llibreter 2011 han destacat pel reconeixement al treball i la trajectòria d’un veterà professional de la il·lustració, com Peter Schössow, però també per admirar i reforçar les fresques propostes d’autors menys coneguts però amb una bona projecció com Blanca Busquets i David Vann.

Us oferim aquest enllaç al dossier d’informació sobre els autors i les obres, elaborat pel mateix Gremi de Llibreters (document PDF) i també la seva nota de premsa.

Acosteu-vos a les Biblioteques de Sant Cugat per descobrir aquestes obres premiades! Segur que us agradaran!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s